Miért jött létre a kezdőanya.hu és mit találsz itt?

Miért jött létre a kezdőanya.hu és mit találsz itt?2017-11-15T19:38:47+01:00

Kedves olvasóm,

Örülök, hogy itt vagy, és mivel szeretném, ha ez így is maradna, tisztázzunk valamit még itt a legelején.

Ezen az oldalon – mely leginkább egy nyílt, mégis személyes napló – nem zajlik semmilyen értékesítés, nem foglak feliratkoztatni sehova és nem kérem el az adataidat! 

Ha valamilyen terméket vagy weboldalt ajánlok, azt azért teszem, mert pozitív tapasztalatot jelentett, és merem szívből ajánlani neked is, hogy ha teheted, próbáld ki, amit épp én is megszerettem. Ugyanígy a negatív tapasztalataimról is beszámolok majd. Ezen ajánlásokhoz semmilyen üzleti érdekem nem kötődik.

De akkor miért is jött létre az oldal?

Két oka van annak, hogy leírom a tapasztalataim az anyává válás és az anyaság témájában:

  1. Szeretném, ha emlékként fennmaradnának az élmények, melyeket most élek át, és később kislányommal (vagy, ha lesznek többen, akkor minden gyermekemmel) közösen tudnánk újra átélni őket. Remélem, talán ő is tanul majd belőle, és tudja hasznosítani saját élete során.
  2. Remélem, hogy hasonló cipőben járó társaim sorsát meg tudom könnyíteni valamelyest, és tudok néhány praktikus fogódzót adni ebben a hatalmas és ismeretlen, olykor igen ijesztő új világban.

Te is kezdő vagy még? Vagy már van némi rutinod?

Az oldal indulásakor első gyermekünket várjuk férjemmel, és szembesülnünk kellett vele, hogy teljesen zöldfülűek vagyunk még. Mindketten egyke gyerekként nőttünk fel, így soha még egy kisebb tesót, vagy távolabbi rokont, de még a szomszéd gyereket sem vettük kézbe vagy pelenkáztuk be. Magyarán mondva gőzünk sincs erről az egészről.

Ha te is hasonló cipőben jársz, akkor remélem, sok használható infóval tudok majd szolgálni számodra. Ha viszont már rutinosabb vagy a gyereknevelés kérdésében, akkor kérlek, ne sajnáld megosztani velünk tapasztalataid a cikkek alatti hozzászólások között, hiszen ebből tudunk tanulni.

Ezen a ponton kiemelném, hogy az oldal alapvető célja az építő szándékú segítségnyújtás, melyhez őszinteség és tapintat is szükséges. Ezért minden hozzászólás automatikusan moderációra kerül, vagyis az oldalon csak akkor jelenik meg nyilvánosan, ha azt az oldal szerzője elfogadta. Ha hozzászólásoddal támadsz, sértegetsz vagy kritizálsz bárkit (akár az oldal szerzőjét, akár más hozzászólókat, akár általánosságban bárkit), akkor ne lepődj meg, ha kizárás a jutalmad.

A kezdő lökés, ami az oldal indítására késztetett…

Akkor kezdtem gyanakodni, hogy lehet, hogy nem is lesz ez olyan egyszerű, mikor a szomszéd megemlítette, hogy így 3 hónappal a szülés előtt talán nem ártana már elkezdenem ismerkedni a babakocsi piaccal… Nem igazán értettem, mert hát mi abban olyan bonyolult? Bemegyek a boltba, és veszek egyet, nem? Vagy esetleg, ha van valakinek eladó, amit már épp nem használ a gyereke, az is jó. Hát persze… én kis naiv… 🙂

Kissé kétségbe esni pedig akkor kezdtem, amikor ugyanez a szomszéd felajánlotta, hogy eljön velem az egyik közeli bababoltba (nem is tudtam, hogy van ilyen a közelben, ráadásul nem is kicsi). A látogatásnak csupán az volt a célja, hogy végignézzük, milyen dolgokkal találkozhatok ebben a világban, és megossza velem saját tapasztalatait, amire – mint kiderült – rettentő nagy szükségem volt. (Neki ekkor 1 éves múlt a kislánya, így igen aktuális infókat kaptam.)

A kapható dolgok egy részéről azt sem tudtam micsoda, és azonnal realizáltam, hogy bizony igen sok dolgot rám tudtak volna sózni feleslegesen az eladók, ha kiszúrják, mennyire nem vagyok képben. Az infó áradattól, amit kaptam – és úgy sejtem csupán a felszínt kapargattuk – pedig úgy jöttem ki a boltból, hogy szinte látszott ahogy a fehér füst kitör a füleimből, és úgy éreztem, most egy jó ideig semmi babás holmit nem akarok látni.

Ekkor döbbentem rá, hogy szinte lehetetlenség minden infón átrágni magunkat, és felkészülni a baba érkezésére.

Amit az oldalon találsz majd…

Így eldöntöttem, hogy itt a kezdoanya.hu oldalon próbálom összeszedni azokat az ismereteket, amiket tényleg hasznosnak gondolok, és megosztom majd azon tapasztalataimat is, amik esetleg nem váltak be, vagy utólag másképp csinálnám. Ahogy pedig kislányunk fejlődik, úgy érkeznek az újabb írások is, tisztán tapasztalati alapon, távol mindenféle szakmaiságtól, orvosi mércéktől és előírt értékektől. 

Nos, készen állsz? Akkor kezdésnek ezeket ajánlom neked:

Go to Top