Hogyan és hol keresd

A könyv eredeti címe: The rules of parenting, magyarul kétszer is kiadták, egyszer A gyereknevelés szabályai, másszor pedig A gyereknevelés 100 szabálya címmel. Ide kattintva indulj a keresésére.

A könyvről általában

Én az eredetit olvastam, így erről tudom azt mondani, hogy az író stílusa a könnyed, érthető kategóriába tartozik, humoros, és nem köntörfalaz, leírja, amit tudni érdemes. Könnyen emészthető formában ír, így garantáltan nem fogod elunni.

A könyvben található rövid szabályok (1,5-2 oldalas mindegyik) megteremtik a lehetőséget, hogy akkor is haladj egy kicsit, ha nincs túl sok időd olvasni. Valamint ezek egy része az életkoroknak megfelelően van csoportosítva, és az egészen kicsitől a kamasz korig találsz benne tippeket. Így, ez az a fajta könyv, amit újra és újra elő fogsz venni, hátha van benne gyermeked aktuális életkorának megfelelően valami jó gondolat. Mindenképp ott a helye a polcon! 🙂

Mire számíts? – Vélemény a könyvről

A legjobban azt tetszett benne, hogy a legtöbb szabálynál azt éreztem, hogy “tényleg, ez nekem hogy nem jutott eszembe!?” Annyira egyszerű és kézenfekvő, már-már a “józan paraszti ésszel is így csinálnám” kategória. Teljesen föld közeli gondolkodású, épeszű, tapasztalatokon alapuló kis kincs minden egyes fejezet.

Ami miatt jó, hogy így össze vannak szedve ezek a gondolatok, hogy amikor éles helyzetben hirtelen kellene megoldanod valamit, vagy egyszerűen annyira a része vagy, hogy már nem látod a fától az erdőt, akkor nagyon jól jön, ha valaki eléd tárja az értelemszerű megoldást, ami eddig is ott volt a fejedben, csak már a túlbonyolítás vagy tehetetlenség csapdájába estél, és nem jut eszedbe.

Olyan témakörökben találsz szabályokat, mint a józan gondolkodás, a hozzáállás, a mindennapok, a fegyelmezés, a személyiség, a testvérek kezelése, iskola, kamaszkor vagy krízishelyzetek. Mindemellett néhány olyan is akad benne, mely kifejezetten a felnőttek számára íródott, ezekből megtudhatod, hogyan érdemes hozzáállnod ehhez az egész témához.

Nálam a “Mindenképpen a polcon a helye” kategóriába tartozó könyv, biztos, hogy sokat fogom forgatni a jövőben. Csak ajánlani tudom.